Breda

Overakkerstraat 185

€ 715.000 k.k.
Breda

Overakkerstraat 185

€ 715.000 k.k.
183389921

Aantal kamers

6

Woon­oppervlakte

133m²

Inhoud

539m³

Verliefd worden op je huis

Omschrijving

Op een gewilde locatie in de wijk Overakker gelegen, uitgebouwde hoekwoning met eigen oprit, garage, achterom, enorme leefruimte op de begane grond en 4 slaapkamers. De woning ligt op een mooi perceel van 276 m2 met veel privacy. De woning is met recht instapklaar te noemen!

Dit laanachtige stuk van de Overakkerstraat kenmerkt zich door de ruime opzet met veel groen. Het Ginneken, het Mastbos, het Markdal, het Ulvenhoutse bos, winkelcentrum De Burcht en het Valkeniersplein zijn allen op korte afstand gelegen. De uitvalswegen rondom Breda zijn goed bereikbaar en met 10 minuten ben je in het centrum van Breda.

INDELING

BEGANE GROND

Vanuit de hal heb je toegang tot de woonkamer, keuken, toilet alsmede de trap naar de eerste verdieping. De woonkamer heeft een knusse zit aan de voorzijde van de woning. De aanbouw aan de achterzijde zorgt voor een gigantische leefruimte op de begane grond. De lichtstraat en de grote glazen pui zorgen voor veel daglicht. De volledige benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming en heeft een stijlvolle combinatie van een gietvloer en een houten vloer.

De keuken heeft een lichte opstelling en is voorzien van een koelkast, vriezer, vaatwasser, combi oven-/magnetron, gaskookplaat met afzuigkap, een Quooker en diverse onderkasten.

EERSTE VERDIEPING

Middels de overloop heb je toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer. De badkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en voorzien van vloerverwarming, toilet, douche, design radiator alsmede een wastafel met meubel.
Er zijn 2 slaapkamers aan de achterzijde gelegen en 1 slaapkamer aan de voorzijde. De 2 grootste slaapkamers zijn voorzien van een vaste kast.

TWEEDE VERDIEPING

Vanuit de overloop bereik je de royale zolderkamer. De aansluiting voor de was apparatuur bevinden zich op de voorzolder, alsmede de opstelplaats voor de cv ketel. De dakkapel aan de achterzijde van de woning zorgt voor veel licht en ruimte op de verdieping. Tevens is er bergruimte achter de knieschotten.

TUIN

De tuin is gelegen op het noordoosten en voorzien van een achterom. De groene achtertuin is zo ingericht dat er veel privacy is en mede vanwege de diepte desondanks genoten kan worden van veel zonlicht. De garage is te bereiken vanuit de oprit en de achtertuin. Momenteel is de garage in gebruik als berging en tevens voorzien van een berg zolder. In de garage ligt tevens vloerverwarming. Ideaal om kantoor te houden of de garage bij de woning te betrekken.

ALGEMEEN

– We spreken hier met recht over een instapklare woning.
– De woning is voorzien van een aanbouw en een grote dakkapel aan de achterzijde van de woning.
– Een grote groene tuin vol privacy.
– De kozijnen op de begane grond en 1e verdieping zijn van kunststof, met uitzondering van de aanbouw.
– De kozijnen op de 2e verdieping zijn van hout.

Overdracht

Vraagprijs

€ 715.000 k.k.

Status

Verkocht onder voorbehoud

Aanvaarding

In overleg
Bouw

Soort object

Woonruimte

Soort woning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1952

Bouwvorm

Bestaande bouw
Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte

133m2

Perceeloppervlakte

276m2

Gebouwgebonden buitenruimte

Overige inpandige ruimte

19m²

Externe bergruimte

Inhoud

539m3
Energie

Energieklasse

B

Energie einddatum

2034-04-17

Warmwater

Cv ketel

De route naar huis

Op de kaart

Verliefd worden op je huis

Recente aanbod

Huizen met karakter. De ruimte die u wenst. Op de plek waar u zich helemaal thuis voelt. Ontdek ons aanbod of neem vrijblijvend contact met ons op.

VEEL GESTELDE VRAGEN

FAQ

Huis kopen of huis verkopen? Wij kunnen al uw woonvragen beantwoorden. De meest gestelde woonvragen op een rij.

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld.

De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld.

Bij mondelinge overeenstemming tussen een particuliere verkoper en particuliere koper is er geen sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst. Dit is pas het geval als de overeenkomst door zowel de verkoper als koper is ondertekend.

Heeft een woning gebreken die je bij aankoop niet kon zien, maar waar je na aankoop wel last van hebt? En waren zowel koper als verkoper niet op de hoogte van deze gebreken aan de koopwoning? Dan noemen we dat in de volksmond ‘verborgen gebreken’. Echter, de officiële term is ‘onzichtbare gebreken’. Dit is ook de term die je op de koopovereenkomst zult vinden.

Je bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op uw bod door:

  1. Een tegenbod te doen
  2. Expliciet te melden dat u in onderhandeling bent.

 

U bent dus nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar zegt dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken.

Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen:

  1. Overdrachtsbelasting.
  2. Notariskosten, onder andere voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven ervan in het Kadaster.

 

Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte.

De sterk gestegen energielasten zijn steeds belangrijker bij de overweging om een ander huis te kopen. Dit zorgt ervoor dat de meerwaarde van een duurzame woning alleen maar verder is toegenomen.

Het is gebruikelijk dat koper 7 weken na het tot stand komen van de koopovereenkomst een waarborgsom stort op de rekening van de notaris. De waarborgsom bedraagt 10% van de overeengekomen koopsom. In de praktijk wordt deze waarborgsom vaak vervangen door het stellen van een bankgarantie door de financiële instelling welke de hypotheek verzorgt.

Met een gratis waardebepaling wordt er een beeld geschetst van de waarde van jouw woning. Belangrijk om te weten is dat een gratis waardebepaling geen officiële taxatie is. De waardebepaling kan je bijvoorbeeld niet gebruiken voor een hypotheekaanvraag bij een hypotheekverstrekker. Dit is vaak de start van het verkopen van je woning. Je hebt een belangrijke eerste stap gezet!