Wij helpen u graag verder!

Koffietje doen?

Stel gerust je vraag

Even bellen?

Ons kantoor is gesitueerd in Breda-Zuid, aan de Ginnekenweg 157 en uiteraard bent u daar van harte welkom. Neem vooraf even contact met ons op en we zorgen dat de koffie klaar staat! 

Heeft u nog vragen of wilt u graag vrijblijvend kennis met ons maken? Laat het ons gerust weten! Wij zijn telefonisch bereikbaar via 076-220 94 00 / 06 21 99 19 66  of mail naar info@b-vdb.nl.  

Wilt u graag dat wij contact met u opnemen?  Dat kan natuurlijk ook! Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op. 

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuwste aanbod of van woningen die binnenkort online komen? Volg ons dan ook op Instagram en Facebook . 

Stel vrijblijven uw vraag

Contactformulier

Interrese in een kennismaking? 
Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Gegevens
Aanvullend bericht/vraag
Ik wil meer weten over
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De route naar

Onze thuisbasis

VEEL GESTELDE VRAGEN

FAQ

Huis kopen of huis verkopen? Wij kunnen al uw woonvragen beantwoorden. De meest gestelde woonvragen op een rij.

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld.

De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld.

Bij mondelinge overeenstemming tussen een particuliere verkoper en particuliere koper is er geen sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst. Dit is pas het geval als de overeenkomst door zowel de verkoper als koper is ondertekend.

Heeft een woning gebreken die je bij aankoop niet kon zien, maar waar je na aankoop wel last van hebt? En waren zowel koper als verkoper niet op de hoogte van deze gebreken aan de koopwoning? Dan noemen we dat in de volksmond ‘verborgen gebreken’. Echter, de officiële term is ‘onzichtbare gebreken’. Dit is ook de term die je op de koopovereenkomst zult vinden.

Je bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op uw bod door:

  1. Een tegenbod te doen
  2. Expliciet te melden dat u in onderhandeling bent.

 

U bent dus nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar zegt dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken.

Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen:

  1. Overdrachtsbelasting.
  2. Notariskosten, onder andere voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven ervan in het Kadaster.

 

Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte.

De sterk gestegen energielasten zijn steeds belangrijker bij de overweging om een ander huis te kopen. Dit zorgt ervoor dat de meerwaarde van een duurzame woning alleen maar verder is toegenomen.

Het is gebruikelijk dat koper 7 weken na het tot stand komen van de koopovereenkomst een waarborgsom stort op de rekening van de notaris. De waarborgsom bedraagt 10% van de overeengekomen koopsom. In de praktijk wordt deze waarborgsom vaak vervangen door het stellen van een bankgarantie door de financiële instelling welke de hypotheek verzorgt.

Met een gratis waardebepaling wordt er een beeld geschetst van de waarde van jouw woning. Belangrijk om te weten is dat een gratis waardebepaling geen officiële taxatie is. De waardebepaling kan je bijvoorbeeld niet gebruiken voor een hypotheekaanvraag bij een hypotheekverstrekker. Dit is vaak de start van het verkopen van je woning. Je hebt een belangrijke eerste stap gezet!