Snel, deskundig én onafhankelijk.

Uw huis taxeren

De sleutel tot succesvol verkopen

Onze vertrouwde taxaties

Heeft u net een woning gekocht? Wilt u uw hypotheek verhogen of oversluiten? Of bent u als hypotheekadviseur op zoek naar een ervaren partner die taxaties voor u uitvoert? Wij zijn zeer ervaren op het gebied van taxatierapporten. Snel, deskundig én onafhankelijk. 

Een taxateur van Bastiaansen van den Bemd

U heeft een betrouwbare taxatie nodig van uw (nieuwe) woning. Wij zorgen ervoor dat u snel en precies weet waar u aan toe bent. Door Thomas zijn jarenlange ervaring als taxateur op de woningmarkt kunnen we u altijd van een goed onderbouwd rapport voorzien, NWWI gevalideerd. Thomas helpt u graag met alle soorten woningtaxaties.

Taxatie waardebepaling

Stap voor stap

1

TAXATIE WAARDEBEPALING

Het doel

Het doel van een taxatie. Meestal betreft dit het verkrijgen van een financiering, voor een aankoop, een renteverlaging of een verbouwing. Een taxatierapport geeft een actueel inzicht in de marktwaarde van een woning of appartement.

2

TAXATIE WAARDEBEPALING

Het onderzoek

We vragen de betreffende informatie van het object op en lezen deze aandachtig door. Denk hierbij aan de kadastrale gegevens en het laatste eigendomsbewijs. Dit om te weten te komen of er bijzondere rechten en plichten zijn. Tevens onderzoeken we de funderingsrisico’s en de bodemgesteldheid.

3

TAXATIE WAARDEBEPALING

Taxatie op locatie

Dan volgt de taxatie op locatie. Inmeten, staat van onderhoud en duurzaamheid. Dit alles wordt ook vastgelegd met foto’s en al deze informatie wordt toegevoegd aan het uiteindelijke rapport.

4

TAXATIE WAARDEBEPALING

De waarde

Om de waarde te kunnen onderbouwen zoeken we, als taxateur, naar minimaal drie referentiepanden. Daarnaast wordt via een geautomatiseerde database nog eens 3 objecten vergeleken.

5

TAXATIE WAARDEBEPALING

NWWI

Als het rapport klaar is wordt het gestuurd naar het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut); hier wordt het rapport getoetst door een onafhankelijke kwaliteitscontroleur. Na validatie van het NWWI kan het rapport naar de klant.

Uw huis, onze zorg

Verkopen via B-vdB

Interrese in een kennismaking? 

Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De route naar

Onze thuisbasis

VEEL GESTELDE VRAGEN

FAQ

Huis kopen of huis verkopen? Wij kunnen al uw woonvragen beantwoorden. De meest gestelde woonvragen op een rij.

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld.

De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld.

Bij mondelinge overeenstemming tussen een particuliere verkoper en particuliere koper is er geen sprake van een rechtsgeldige koopovereenkomst. Dit is pas het geval als de overeenkomst door zowel de verkoper als koper is ondertekend.

Heeft een woning gebreken die je bij aankoop niet kon zien, maar waar je na aankoop wel last van hebt? En waren zowel koper als verkoper niet op de hoogte van deze gebreken aan de koopwoning? Dan noemen we dat in de volksmond ‘verborgen gebreken’. Echter, de officiële term is ‘onzichtbare gebreken’. Dit is ook de term die je op de koopovereenkomst zult vinden.

Je bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op uw bod door:

  1. Een tegenbod te doen
  2. Expliciet te melden dat u in onderhandeling bent.

 

U bent dus nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar zegt dat hij uw bod met de verkoper zal bespreken.

Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen:

  1. Overdrachtsbelasting.
  2. Notariskosten, onder andere voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven ervan in het Kadaster.

 

Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte.

De sterk gestegen energielasten zijn steeds belangrijker bij de overweging om een ander huis te kopen. Dit zorgt ervoor dat de meerwaarde van een duurzame woning alleen maar verder is toegenomen.

Het is gebruikelijk dat koper 7 weken na het tot stand komen van de koopovereenkomst een waarborgsom stort op de rekening van de notaris. De waarborgsom bedraagt 10% van de overeengekomen koopsom. In de praktijk wordt deze waarborgsom vaak vervangen door het stellen van een bankgarantie door de financiële instelling welke de hypotheek verzorgt.

Met een gratis waardebepaling wordt er een beeld geschetst van de waarde van jouw woning. Belangrijk om te weten is dat een gratis waardebepaling geen officiële taxatie is. De waardebepaling kan je bijvoorbeeld niet gebruiken voor een hypotheekaanvraag bij een hypotheekverstrekker. Dit is vaak de start van het verkopen van je woning. Je hebt een belangrijke eerste stap gezet!